Naslovnica BiH Tužilaštvo BiH: Lišen slobode i dugogodišnji pripadnik policijskih agencija

Tužilaštvo BiH: Lišen slobode i dugogodišnji pripadnik policijskih agencija

126

Sarajevo — Tužilaštvo BiH saopštilo je u utorak da tužioci Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju koordiniraju i vode aktivnosti policijskih službenika MUP-a KS u posljednjoj akciji usmjerenoj protiv osoba osumnjičenih za organizirani kriminal.

Aktivnosti su usmjerene prema osobama osumnjičenim za organizirani kriminal, neovlašten promet velikih količina opojnih droga, kao i koruptivna krivična djela povezana sa zlouupotrebom policijskih kapaciteta, za pomoć pripadnicima organiziranih kriminalnih grupa.

“Aktivnosti policijskih agencija usmjerene su prema više osoba među kojima su ranije osuđivane osobe za neovlašteni promet opojnih droga, a zbog koruptivnog postupanja lišen je slobode i dugogodišnji pripadnik policijskih agencija SIPA i DKPT BiH”, stoji u saopštenju državnog Tužilaštva.

U saopštenju se dodaje kako se uporedo hapšenjima vrše pretresi na više lokacija.

U okviru predmeta ostvarena je značajna međunarodna saradnja u prikupljanju dokaza o osumnjičenima u ovom predmetu.

“Nakon lišenja slobode i policijskog zadržavanja, osumnjičeni će biti dovedeni postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene, te donijeti odluku o daljim aktivnostima Tužilaštva BiH i partnerskih policijskih agencija”, navodi se.

(StarMo)