Naslovnica Život Tužilac: Nema tragova silovanja, pronađen i mobitel

Tužilac: Nema tragova silovanja, pronađen i mobitel

793
foto: gss.ba

Mostar/Ljubuški — Prema preliminarnim rezultatima obdukcije, na tijelu 19-godišnje djevojke L.B. iz Mostara, koje je pronađeno u nedjelju u rijeci Studenčici kod Ljubuškog, nađeni su tragovi udaraca, većinom u predjelu glave, a ima i određenih tragova u predjelu ruku i rebara.

Pored toga, pronađeni su i tragovi na vratu, nalik onima koji nastaju gušenjem, potvrdio je za Fenu kantonalni tužilac Zapadnohercegovačkog kantona Josip Aničić.

“Za sada nema tragova da je djevojka bila silovana”, kaže tužilac i navodi kako se čeka pismeni nalaz i mišljenje vještaka.

Aničić je potvrdio i da je na mjestu događaja pronađen mobitel ubijene djevojke koji je poslan na vještačenje u Sarajevo te da, prema saznanjima kantonalnog tužilaštva, zasad nema osumnjičenih.

“Prema prvim rezultatima, sve se događalo oko mjesta na kojem je pronađena, na što ukazuju i tragovi borbe nađeni tokom uviđaja”, naglasio je tužilac, prenose bh. portali.

Podsjećanja radi, na poziv Policijske uprave Ljubuški beživotno tijelo djevojke iz rijeke su izvukli pripadnici gorske službe spašavanja, a u akciji je učestvovalo 12 spasilaca iz Ljubuškog i Čitluka.

MUP Zapadnohercegovačkog kantona pozvao je građane da ako imaju bilo kakva saznanja vezana za ovaj događaj kontaktiraju policiju na broj 039/ 830-808.

(StarMo)