Naslovnica Mostar Turski konzul kod Kordića: Lično će se angažirati…

Turski konzul kod Kordića: Lično će se angažirati…

439

Mostar — Gradonačelnik Mostara Mario Kordić primio je u utorak u Gradskoj vijećnici generalnog konzula Republike Turske sa sjedištem u Mostaru Yasara Erguna, s kojim je, među ostalim, razgovarao o važnosti Aerodroma Mostar u privlačenju potencijalnih investitora u Mostar.

Konzul Ergun gradonačelniku je čestitao na izboru i poželio uspjeh u radu, nadajući se da će Mostar, sada s novim Gradskim vijećem, uspjeti riješiti konkretne probleme koje ovaj grad ima, te je izrazio nadu da će, kao takav, u budućnosti privlačiti sve više investitora, saopćeno je iz Grada Mostara.

Podsjetio je da Grad Mostar u Republici Turskoj ima pobratimske gradove koji su veoma uspješni u ekonomskom razvoju i turizmu, te da i na polju saradnje među gradovima može doći do značajnijeg pomaka.

Gradonačelnik Kordić pozdravio je spremnost generalnog konzula da pomogne Gradu na polju povezivanja turskih i lokalnih investitora, te je ukazao na važnosti Aerodroma Mostar u privlačenju potencijalnih investitora u Mostar i o potrebi poboljšanja njegove tehnološke opremljenosti.

Konzul Ergun istakao je kako će se lično angažirati na iznalaženju mogućnosti otvaranja novih zračnih linija za Mostar i da će konačan ishod zavisiti od epidemiološke situacije kod nas i cijelom svijetu.

Zaključeno je da će se ubuduće saradnja Generalnog konzulata Republike Turske u Mostaru i Grada Mostara intenzivirati posebno na polju promocije investicija, saradnje pobratimskih gradova, te programa i projekata od važnosti za Grad, navodi se u saopćenju.

(StarMo)