Naslovnica Politika Turković pojasnila zašto je sina vodila u SAD – Pomagao je…

Turković pojasnila zašto je sina vodila u SAD – Pomagao je…

427
Bisera Turković

Washington/Sarajevo — Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković izjavila je kako je sina povela u Sjedinjene Američke Države (SAD) “da bi joj pridržavao tašnu, dodavao stvari i pružao ruku kada se kreće uz stepenice i niz stepenice”.

Istakla je da je njen sin kojeg je povela u SAD magistrirao u SAD-u te da je on “sam snosio svoje troškove”, odnosno da je bio u “privatnom kapacitetu”. Kako kaže, njen sin nije bio u SAD-u o trošku države BiH, “ali je u isto vrijeme pomagao njoj”.

“Ja sam napravila uštedu. Nisam vodila nekoga iz kabineta za koga bih morala plaćati kartu i smještaj i sve ostalo. To je druga strana koja se ne vidi i ne problematizira. Problematizira se da li je neko sa mnom ili nije. Naravno, tu postoji pitanje uloge u kojoj se nalazi taj neko i suštinske uloge šta država gubi, a šta država dobija. Mislim da nam to treba biti motivacija u procjenama. On nije državni službenik, nije službenik u kabinetu, ne prima nikakav dohodak i nalazi se zaista u kapacitetu nekoga ko pomaže lično meni”, kazala je Turković u intervjuu za Voice of America (VOA).

(StarMo)