Naslovnica Sport Turčin napustio Čelik

Turčin napustio Čelik

231
Murat Daldik

Zenica — Nogometni klub Čelik ostao je nakon današnje utakmice 21. kola BHT Premijer lige i remija protiv bijeljinskog Radnika (1:1) bez generalnog direktora, Turčina Murata Daldika, koji je odmah po okončanju press-konferencije najavio odlazak iz Zenice.

Daldik je svoju ostavku obrazložio “izostankom podrške gradskih vlasti”, koje nisu osigurale ni obećane avionske karte za put na pripreme u Tursku, zbog čega su karte morali nabaviti po znatno većim cijenama nego su ih ranije mogli kupiti. Nezadovoljan je i činjenicom da nisu uspjeli registrirati strane igrače i trenera Umita Ozata.

-Dva mjeseca sam ovdje boravio kao turista, trudio se i radio bez naknade…Žao mi je mog prijatelja i brata, predsjednika Aydina Ogluna, koji će se sigurno na mene naljutiti, ali više ne mogu raditi u ovakvom, neprofesionalnom okruženju – kazao je Daldik, koji je dodao kako mu je žao što je Oglun ostavljen na „vjetrometini“.

Oglun je, kazao je Daldik, uradio sve da se registriraju igrači i treneri, ali da je ostao usamljen.

– Želim poručiti navijačima da se ne trebaju brinuti, jer klub ima jednog čovjeka, predsjednika Aydina Ogluna, koji će ostaviti klub u ligi – poručio je Daldik.

(StarMo)