Naslovnica Sport Tuka o Olimpijadi: Cilj je stići do finala

Tuka o Olimpijadi: Cilj je stići do finala

89
Amel Tuka

Sarajevo — Najbolji bh. atletičar i srednjoprugaš Amel Tuka danas je pred odlazak na Olimpijske igre (OI) u Tokiju izjavio kako vjeruje da će tamo izvući vlastiti maksimum, te da mu je prioritetni cilj da se plasira u finale takmičenja.

– Svima nam je cilj da dođemo do finala i to je naš najteži put – kazao je Tuka na pres-konferenciji u Sarajevu dan prije odlaska u Tokio, potcrtavajući da će dati sve od sebe, ali i da mora biti oprezan, s obzirom na “žestoku konkurenciju“.

Podsjetio je kako do Tokija dolaze takmičari na 800 metara sa ostvarenim normama, što samo po sebi govori o kvalitetu atletičara koji zaslužuju svaki respekt.

– Nijedna trka neće biti lagana, tako da znam da moram biti jako oprezan i gledati sve kao najveću konkurenciju – kazao je, uz očekivanje da će, stepenicu po stepenicu, stići do finala.

Dodao je kako ga 31. jula očekuju kvalifikacije, polufinale 1. augusta, a po programu, finale su 4. augusta.

U osvrtu na specifičnosti koje prate održavanje Olimpijskih igara u vrijeme pandemije, Tuka je naveo kako će nastojati prilagoditi se svim uvjetima, fokusirajući se na ono najvažnije, odnosno vlastiti nastup, kako bi na što bolji način predstavio Bosnu i Hercegovinu i opravdao očekivanja i povjerenje publike.

(StarMo)