Naslovnica Izdvojeno Trump zabranio putovanja iz Evrope u SAD

Trump zabranio putovanja iz Evrope u SAD

350
Donald Trump

Washington — Američki predsjednik Donald Trump na 30 je dana obustavio sva putovanja iz Europe u SAD-e kako bi se spriječilo širenje koronavirusa u SAD-u.

Zabrana će se primjenjivati od petka u ponoć po američkom vremenu.

– Da novi slučajevi ne bi ušli u našu zemlju, obustavit ćemo sva putovanja iz Europe u SAD-e u idućih 30 dana, rekao je Trump u srijedu navečer u televizijskom obraćanju u Bijeloj kući. Poručio je i da se ograničenja putovanja ne odnose na Ujedinjeno Kraljevstvo , gdje je do sada potvrđeno 460 slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Trump nije dao popis zemalja na koja se ta odluka odnosi, već je jednostavno rekao da se ograničenja putovanja primjenjuju na cijelu Europu.U SAD-u je potvrđeno 1135 oboljelih od koronavirusa, a umrlo je 38 osoba.

Trump je najavio i planove za osiguravanje milijardi dolara pozajmica malim poduzećima kako bi se zaustavio učinak koronavirusa na američko gospodarstvo.

Pozvao je i Kongres da donese velike mjere poreznih olakšica kao dio “agresivnog i sveobuhvatnog napora” za borbu protiv tog virusa. “Mi marširamo punom snagom savezne vlade i privatnog sektora kako bismo zaštitili američki narod”, rekao je.

(StarMo)