Naslovnica Izdvojeno Trump u bolnici “iz opreza”, i dalje “vodi glavnu riječ”

Trump u bolnici “iz opreza”, i dalje “vodi glavnu riječ”

201
Trump na putu za vozilo do bolnice, foto: agencije

Washington — Američki predsjednik Donald Tramp Trump prebačen je u bolnicu, ni pun dan nakon što je potvrđeno da je inficiran korona virusom.

Trump, koji pokazuje blage simptome virusa, u bolnici će boraviti nekoliko dana.

Kako je saopštila Bijela kuća, Trumpu je dat koktel lijekova kao mjera predostrožnosti. Navodi se da je „umoran, ali dobro raspoložen“, te da će biti smješten u Nacionalni vojno-medicinski centar Valter Reed, prenosi Radio Slobodna Evropa.

“Iz opreza, a na preporuku svog ljekara i medicinskih stručnjaka, predsjednik će raditi iz predsjedničkog ureda u Walter Reedu sljedećih nekoliko dana,” saopštili su iz Bijele kuće.

Direktorica komunikacija Bijele kuće Alyssa Farah rekla je da predsjednik nije prenio svoja ovlaštenja na potpredsjednika SAD Mikea Pencea.

“Predsjednik vodi glavnu riječ”, rekla je, navodi BBC.

Bivši potpredsjednik SAD i ovogodišnji Trumpov protivkandidat na izborima Joe Biden kratko je napisao na Twitteru:

“Ovo ne može biti stranački trenutak. Ovo mora biti američki trenutak. Moramo biti zajedno kao nacija.”

Inače, Trump je ranije saopštio je da su se on i prva dama Melania Trump pozitivni na korona virus. Predsjednik SAD star je 74 godine i zbog toga je u rizičnoj grupi, a vijest je objavio u tweetu. „Zajedno ćemo to proći“, napisao je.

Trumpovi su se testirali nakon što se ispostavilo da je jedna od najbližih asistentica predsjednika SAD pozitivna na korona virus. Hope Hicks je sa Trumpom putovala u Ohio na predsjedničku debatu ove sedmice.

Bivši potpredsjednik SAD i ovogodišnji protivkandidat Donalda Trumpa na pradsjedničkim izborima, Joe Biden testiran je i njegov rezultat je negativan na prisustvo korona virusa.

(StarMo)