Naslovnica Život Trump: Stanje će se pogoršati prije nego se poboljša

Trump: Stanje će se pogoršati prije nego se poboljša

273
Donald Trump

Washington — Američki predsjednik Donald Trump objavio je da će se pandemija koronavirusa “pogoršati prije nego li se stanje popravi” ukazujući istovremeno na “zabrinjavajući” rast novih slučajeva zaraze u južnim i zapadnim saveznim državama.

“Vjerovatno će se nažalost stanje pogoršati prije nego li se poboljša”, kazao je Trump dodajući da je to “nešto što nerado kaže”, prenose hrvatski mediji.

Američki predsjednik prethodno je bio na meti kritika zbog umanjivanja razmjera pandemije i podsticanja na što brže otvaranje ekonomije.

Trump je također rekao da cilj njegove administracije “nije samo upravljati pandemijom nego je okončati”. “Želimo je se riješiti”, dodao je.

Trump je nakon dugo vremena ponovno održao konferenciju za medije o pandemiji. Ranije je držao brifinge gotovo svakodnevno, ali je prestao nakon što su bili preneseni i neki njegovi ozbiljni gafovi.

Trump, koji je donedavno odbijao nositi masku u javnosti, pozvao je svoje sugrađane da nose masku ukoliko ne mogu održati fizičku distancu od ljudi kojima su okruženi, kako bi se pomoglo spriječiti širenje koronavirusa.

Trump je rekao kako se on navikava na masku i da će je nositi kada je u grupi ili u liftu.

Američki predsjednik također je pozvao mlade Amerikance da izbjegavaju barove s velikim brojem ljudi, u kojima bi se mogao prenositi virus.

(StarMo)