Naslovnica Život Trump se vratio u kampanju, ali zaostaje

Trump se vratio u kampanju, ali zaostaje

169
Donald Trump

Zagreb/Miami — Predsjednik Donald Trump vratio se u predizbornu kampanju skupom na Floridi, prvim nakon što je objavljeno da je obolio od covida-19, te se na otvorenom pojavio ne noseći zaštitnu masku i hvaleći svoje poteze u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Dolazeći na skup održan na aerodromu Sanford, Trump je bacao maske okupljenima i ponavljao kako se oporavio od covida-19.

“Ja sam kroz to prošao. Kažu da sam imun. Osjećam se moćnim”, rekao je Trump hiljadama pristalica koji su stajali jedni drugima rame uz rame, većinom ne noseći zaštitne maske. “Svima ću vam dati veliki poljubac”, rekao je Trump, prenose hrvatski mediji.

Trumpovim povratkom u kampanju počele su zadnje tri sedmice do izbora 3. novembra, dok najnovije ankete pokazuju njegov sve veći zaostatak za protivkandidatom, demokratom Joeom Bidenom u državama koje bi mogle donijeti prevagu na izborima.

Trump pokušava promijeniti dinamiku predizborne trke, za koju ankete provedene na nacionalnom nivou, te u nekoliko država pokazuju da je gubi u odnosu na Bidena. Američki predsjednik mjesecima nastoji skrenuti pažnju javnosti s virusa i svog pristupa pandemiji.

(StarMo)