Naslovnica Politika Trump optužio Bidena da je “postupio kao idiot”

Trump optužio Bidena da je “postupio kao idiot”

94
Donald Trump

Washington — Donald Trump kritizirao je u subotu, povodom godišnjice 11. 09., “nesposobnost” svog nasljednika predsjednika SAD Joea Bidena.

Bivši republikanski predsjednik Donald Trump je u video poruci osudio Bidenovu “nesposobnost” i “idiotsko” upravljanje povlačenjem američkih postrojbi iz Afganistana.

Nakon što je odao počast hrabrosti vatrogasaca, policajaca i spasioca koji su pokušavali pomoći ljudima 11. 09. 2001., Donald Trump je oštro kritizirao poteze svog demokratskog nasljednika u Bijeloj kući i kraj najdužeg rata koji vodi Amerika.

“To je također tužan trenutak zbog načina na koji je prošle sedmice završio naš rat protiv onih koji su nanijeli toliko zla našoj zemlji”, izjavio je.

“Čelnik naše zemlje postupio je kao idiot. Teško ćemo se oporaviti od sramote koju je izazvala ta nesposobnost”, nastavio je milijarder u svojoj video poruci.

Izrazivši žaljenje zbog smrti 13 vojnika ubijenih u atentatu blizu zračne luke Kabula, Trump je osudio predaju američke vojne opreme talibanima “bez ispaljenog metka”.

“Joe Biden i njegova nesposobna administracija su kapitulirali”, kazao je.

(StarMo)