Naslovnica Život Trump: Moglo je biti i gore

Trump: Moglo je biti i gore

504
Donald Trump

Washington — Broj žrtava koronavirusa u SAD-u premašio je u utorak 200.000, što je najveći broj žrtava pandemije na svijetu, dostigavši ​​nekada nezamislivi prag samo šest sedmica prije izbora na kojima će fokus biti način na koji se predsjednik Donald Trump izborio s koronakrizom.

Trump je rekao da je “šteta” što su SAD dosegle taj broj, ali utvrdio je kako je situacija mogla biti puno gora, javio je AFP.

– Da smo radili stvari drugačije imali bi 2,5 miliona smrtnih slučajeva – rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući prije odlaska na predizborni skup u Pittsburgu. Dodao je da Sjedinjenim Državama sada “ide dobro”, i da “tržište dionica raste”, prenose bh. mediji, koji se pozivaju na agenciju Fena.

Također je ponovio stav da je Kina kriva za pandemiju. U unaprijed snimljenom govoru na virtuelnom sastanku Generalne skupštine UN-a, zahtijevao je da Peking odgovara zbog toga što je “ovu kugu pustio u svijet”. Kineski ambasador odbacio je optužbe kao neosnovane.

– Nije moralo biti tako loše – napisao je na Twitteru Trumpov protivnik na izborima Joe Biden.

– To je zapanjujući broj koji je teško zamisliti. Ova pandemija ima poguban ljudski danak – i to ne možemo zaboraviti – rekao je Biden.

(StarMo)