Naslovnica Politika Trump izviždan na stadionu

Trump izviždan na stadionu

329
foto: agencije

Washington — Američkog predsjednika Donalda Trumpa izviždali su u nedjelju gledaoci dok je u društvu supruge Melanije gledao peti susret prvenstva Svjetske serije u bejzbolu koji se igrao u Washingtonu.

Gledaoci su počeli zviždati kada se Trumpova slika pojavila na velikom ekranu, prenosi fewderalna.ba, pozivajući se na Hinu.

Kada su se zatim na ekranu pojavili vojnici na tribinama zviždanje je prestalo, ali su gledaoci počeli izvikivati slogan “Zatvorite ga!”, smjerajući na predsjednika.

“Zatvorite je!” je bio uobičajen slogan na predizbornim skupovima Donalda Trumpa koji se odnosio na Hillary Clinton, njegovu demokratsku suparnicu na predsjedničkim izborima 2016. Trumpovi protivnici su okrenuli taj slogan protiv njega.

Donald Trump je na meti parlamentarne istrage radi njegovog opoziva. Demokratski zastupnici pokušavaju dokazati da je činio pritisak na Kijev ne bi li dobio kompromitirajuće informacije o bivšem američkom potpredsjedniku Joeu Bidenu koji je najvjerovatniji kandidat demokrata na predsjedničkim izborima 2020. Trump je rekao da tako nešto nije učinio.

(StarMo)