Naslovnica Politika Trump ima hrapav glas, ali se nada skupu u subotu!

Trump ima hrapav glas, ali se nada skupu u subotu!

551
Donald Trump

Washington — Američki predsjednik Donald Trump rekao je u četvrtak da se “nada da će održati predizborni skup u subotu”, nakon što mu je ljekar iz Bijele kuće odobrio povratak na javne događaje za vikend.

U subotu će se navršiti deset dana otkako je Trumpu dijagnosticiran virus.

Trump je to rekao tokom večernjeg intervjua za Fox News, kada je njegov hrapavi glas u više navrata isprekidan kašljem, prenosi dpa.

“Mislim da sam trenutno najanaliziranije ljudsko biće na svijetu”, rekao je Trump dodajući kako će u petak “vjerojatno” biti testiran na koronavirus.

Ranije tokom dana, ljekar Bijele kuće Sean Conley rekao je da je predsjednik “ostao stabilan i lišen bilo kakvih naznaka koje sugeriraju napredovanje bolesti” otkako se vratio u Bijelu kuću.

U Conleyevoj izjavi nije rečeno je li predsjednik testiran negativno na virus ili planira li čekati negativni test prije nego što će prisustvovati javnim događajima.

Prema centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, osobe zaražene koronavirusom trebale bi se izolirati najmanje 10 dana od pojave simptoma a do 20 dana za teže slučajeve.

(StarMo)