Naslovnica Region Trump danas sa liderima Kosova i Srbije

Trump danas sa liderima Kosova i Srbije

317

Washington — U Washingtonu se u petak nastavljaju razgovori delegacija Srbije i Kosova, koje predvode predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Avdulah Hoti, uz učešće predstavnika Bijele kuće, savjetnika za nacionalnu sigurnost Roberta O'Briena i specijalnog izaslanika američkog predsjednika za pregovore Richarda Grenella.

Iz Bijele kuće je saopćeno da će se predsjednik SAD-a Donald Trump sastati s Vučićem i Hotijem, prisustvovati ceremoniji potpisivanja sporazuma i učestvovati u trilateralnom sastanku, saopćeno je iz Trumpovog tima, prenosi Al Jazeera.

Poslije sastanka u Bijeloj kući, i Vučić i Hoti će se pojedinačno sastati i s američkim državnim sekretarom Mikeom Pompeom u State Departmentu.

U saopćenju Bijele kuće, objavljenom u četvrtak kasno navečer po lokalnom vremenu, ne navodi se šta će biti potpisano, da li se radi o sporazumu ili šta će taj sporazum sadržati, javio je Glas Amerike (VoA).

Saopćenja, međutim, nema na web stranici Bijele kuće, prenosi Tanjug.

Televizija Klan Kosova iz Prištine javila je u četvrtak navečer da se u Washingtonu očekuje potpisivanje ekonomskog sporazuma između Srbije i Kosova, koji ne uključuje međusobno priznavanje.

(StarMo)