Naslovnica Politika Trojcu “žao” zbog Bogićevićevog odustanka

Trojcu “žao” zbog Bogićevićevog odustanka

414
Bogić Bogićević

Sarajevo — U zajedničkoj izjavi predsjednici SDP-a BiH, Naroda i pravde i Naše stranke izražavaju “žaljenje” što se Bogić Bogićević izjasnio da odustaje od kandidature za gradonačelnika, i navode kako njegov postupak razumiju.

– Mi se ipak trajnih vrijednosti ne možemo odreći tako lako, a Bogić Bogićević to jeste. Bogić Bogićević je utjelovljenje Bosne i Hercegovine, njenog prkosa, ponosa, časti i čestitosti. Zato ovim putem želimo istaknuti da mi ne odustajemo od gospodina Bogića Bogićevića kao gradonačelnika Sarajeva, nikada-kaže se u izjavi.

Čelnici SDP-a, Naroda i pravde i Naše stranke navode kako je Bogićević častan političar, a izbor gradonačelnika u Sarajevu, kada uključuje “mračnjake koji se hvale mafijaškim metodama kupovina i ucjena, niti ima veze sa čašću niti s politikom”.

-Pokazalo se to i u prošlom mandatu, a ponavlja se i u ovom. To je proces čije kretanje nečasnim radnjama usmjerava SDA. Shvatamo u potpunosti da gospodinu Bogićeviću ne treba da bude predmet prljavih igara beskrupuloznih mešetara i moralnih nakaza. Ovo je njegovo drugo veliko ne. Prvo nam je umnogome pomoglo da naša zemlja ostane naša, a drugo treba sve da nas osvijesti za pravac u kojem ovu zemlju želimo voditi. Što se nas tiče, to je vladavina prava, navode u izjavi.

(StarMo)