Naslovnica BiH Trnovo: Napao policajca, pa mu našli arsenal naoružanja!

Trnovo: Napao policajca, pa mu našli arsenal naoružanja!

913
dio pronađenog oružja

Trnovo — Policija je uhapsila muškarca B.D. iz Trnova nakon što je pijan, s povredama na glavi, došao u policijsku stanicu i fizički napao policajca.

“Dana 16. aprila 23.45 sati u prostorije PS Trnovo samoinicijativno je pristupio B.D. iz Trnova, u vidno alkoholisanom stanju sa povredom u predjelu glave, gdje je prijavio da je fizički napadnut od strane NN lica. Tokom obavljanja intervjua sa B.D., isti je ipoljio naročito drsko ponašanje u prostorijama PS Trnovo prema policijskim službenicima, gdje je u jednom momentu fizički napao policijskog službenika PS Trnovo udarivši ga stisnutom pesnicom u predjelu glave” – naveli su iz policije.

Nakon fizičkog napada policijski službenici spriječili su daljnji napad B.D. na policijskog službenika gdje su istog uz upotrebu sile i sredstva za vezivanje stavili pod kontrolu.

I to nije sve. Po nalogu dežurnog tužioca naložen je i pretres kuće i pratećih objekata B.D. Tom prilikom je pronađena i oduzeta veća količina oružja i municije.

Pronađeno je i oduzeto 8 komada ručnih bombi, jedna automatska puška marke M70 AB, pet okvira za automatsku pušku, jednu prepravljenu puška M48 sa skraćenom cijevi, jedan mehanizam za okidanje sa podrezanom cijevi, jednu drvenu obloga NN marke sa drvenim kundakom, 886 komada municije različitog kalibra, bez odobrenja nadležnog organa.

Policijski službenici su pronašli i jednu lovačku pušku marke M70, cal. 30,06 mm sa optičkim nišanom, jedan pištolj marke Zastava 7,65 mm, 18 komada metaka cal. 30,06 za koje je B.D. posjedovao odobrenje nadležnog organa”, navedeno je u saopćenju.

Nakon kriminalističke obrade B.D. je sinoć pušten, a protiv njega ide izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti” i “nedozvoljeno držanje oružja”.

(StarMo)