Naslovnica Politika Trivić o Dodiku i SNSD-u: Po običaju, malo će galamiti…

Trivić o Dodiku i SNSD-u: Po običaju, malo će galamiti…

111
Jelena Trivić - PDP

Banja Luka — Jelena Trivić, kandidat PDP-a za predsjednicu Republike Srpske i poslanica u Narodnoj skupštini RS na društvenim mrežama ponovo je kritikovala vladajući SNSD-a Milorada Dodika.

Trivić je napisala da je odluka Ustavnog suda Bosne i Hercegovine zapravo usluga SNSD-u da se izvuče iz priče o vraćanju nadležnosti sa nivoa BiH na nivo entiteta, za koje ko je kazala od početka tvrdi da je laž.

“Po običaju, malo će galamiti, ali na kraju će, kao i uvijek, priznati odluku suda koji inače, navodno, ne priznaju. Nema sumnje da su tumačenja Ustavnog suda BiH politička, a ne pravna, isto kao što nema sumnje da vladajuća klika nije ni imala namjeru da vrati nadležnosti. Ove odluke Ustavnog suda BiH došle su im kao dobar alibi. Ali prije odluka tog suda, oni koji su glasali za zaključke imali su januar, februar, mart, april i skoro cijeli maj, pa da okončaju proces “vraćanja nadležnosti”, na primjer upućivanjem i usvajanjem neophodnih zakona po hitnoj proceduri, te posledično stavljanjem van snage zakona na nivou BiH koji regulišu predmetne materije: odbranu, pravosuđe i indirektne poreze”, navela je Trivić.

(StarMo)