Naslovnica Politika Trivić “ništa ne vjeruje Izetbegoviću”…

Trivić “ništa ne vjeruje Izetbegoviću”…

115
Jelena Trivić - PDP

Banja Luka — Jelena Trivić, poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske komentarisala predsjednika SDA Bakira Izetbegovića koji nedavno boravio u Banja Luci.

“On je, zajedno sa svojim koalicionim partnerima, prvenstveno SNSD, začetnik raznih političkih turbulencija, podnosio je reviziju presude BiH protiv Srbije, Srbe nazivao genocidašima, pozivao na ukidanje Republike Srpske… On je čovjek kao Dodik, kojem ne možete vjerovati zašto nešto priča.

I on opstaje u političkom haosu, mobilizacijom svog nacionalnog korpusa, smatra Trivićeva i dodaje da je Izetbegovićeva matrica ista kao Dodikova: “jaka nacionalna retorika, a pod plaštom nje korupcija i pljačka vlastitog naroda” – kazala je Trivić.

“U suštini, ja mu ništa ne vjerujem bez obzira na neke pomirljive poruke i vidim ih kao dodvoravanje strancima, koje redovno poziva na djelovanje. On nije taj koji odlučuje da li će Srpska postojati, to odlučuje narod Srpske. O tome ne odlučuje ni Dodik, tako da njegove izjave hoće li ona biti ukinuta ili ne nemaju smisla, jer se njega o tome ne pita” kategorična je Trivićeva.

(StarMo)