Naslovnica Izdvojeno Tri TV-kuće prekinule Trumpovo obraćanje

Tri TV-kuće prekinule Trumpovo obraćanje

221
foto: agencije - ilustracija

Washington — Tri velike američke TV kuće, ABC, MSNBC i CBS prekinule su Tumpovo obraćanje iz Bijele kuće čim je spomenuo da je on pobjednik izbora.

To se zapravo dogodilo u desetoj sekundi njegova obraćanja.

“Ponovno smo u neobičnoj situaciji ne samo da moramo prekinuti predsjednika SAD-a, već da ga moramo korigirati”, rekao je voditelj MSNBC-a Brian Williams, prenosi N1.

Inače, aktuelni američki predsjednik Donald Trump obratio se javnosti iz Bijele kuće.

“Želim vam dati podatke kako bismo zaštitili integritet izbora. Ako brojite legalne glasove ja sigurno pobjeđujem. Ako brojite neregularne, gubim. Već sam premoćno pobijedio”, rekao je Trump.

“Zadržali smo Senat što je odlično i to u težim državama. Napravili smo zaista odličan posao. Stotine milione dolara bile su protiv nas. Na nacionalnom nivou su nam protivnici bili donori s Wall Streeta, a naši donatori bili su mali ljudi”, kazao je.

“Osvojio sam najveći broj glasova ljudi koji nisu bijelci, crnaca, latinoamerikanaca nego ijedan republikanac ikad. Demokrati su stranka velikih medija, velikih donatora. Mi smo stranka inkluzije i malog čovjeka”, ističe Trump.

Poručuje kako su preizborne ankete bile laž kojima je cilj bio da republikanski glasači ostanu kod kuće, te ne izađu na izbore.

(StarMo)