Naslovnica Mostar Tri prijave za komesara i zamjenika u HNK

Tri prijave za komesara i zamjenika u HNK

55

Mostar — Na konkurs za pozicije komesara i zamjenika komesara policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu stigle su – tri prijave.

To je danas novinarima potvrdio Sinan Crnomerović, predsjednik Nezavisnog odbora za izbor i reviziju, nakon sjednice ovog tijela.

– Konstatovali smo da su sve tri prijave uredne, blagovremene i da je dokumentacija tražena konkursom potpuna. Sada predstoji poziv kandidatima za intervju, nakon čega ćemo sačiniti rang listu kandidata koja će biti proslijeđena Kantonalnoj vladi na imenovanje – pojasnio je Crnomerović proceduru – prenosi avaz.ba.

Ustvrdio je da je Nezavisni odbor ispoštovao sve rokove, ali nije želio javno iznijeti imena kandidata.

Prema pouzdanim saznanjima Avaza to su: Robert Perić, načelnik Terenskog ureda Jug Granične policije BiH, Ramiz Hasić, načelnik Operativnog centra MUP-a HNK i Mirsad Subašić, načelnik Policijske uprave Konjic.

– Ne bih o imenina, jer je procedura u toku, odnosno, zbog činjenice da s kandidatima nisu obavljeni intervjui, a i da ne prejudiciramo . Uglavnom, imamo tri prijave, sva tri kandidata su se prijavila na poziciju komesara, dok su dva, također, predali prijavu i za zamjenika komesara. U toku sljedeće sedmice ćemo uputiti poziv kandidatima, između dostavljanja poziva i intervjua, zbog pošte i pripreme kandidata koji nam trebaju izložiti program i plan rada ostavit ćemo rok od pet do sedam dana. Intervju bi mogao biti u prvih desetak dana narednog mjeseca- rekao je Crnomerović.

Ocijenio je da je riječ o kvalitetnim kandidatima, koji dugi niz godina profesionalno obavljaju svoju službu u policijskim organima, potvrdivši da komesar i zamjenik ne mogu biti iz reda istog naroda.

 

(StarMo)