Naslovnica Mostar Tri izborne nepravilnosti u Mostaru

Tri izborne nepravilnosti u Mostaru

326
foto: ilustracija

Mostar — Gradska izborna komisija (GIK) u Mostaru je do podne zabilježila tri nepravilnosti i sve su, kažu za FTV u GIK-u, riješene. Ipak, na jednom glasačkom mjestu u Mostaru na spisku je bila i nedavno preminula osoba.

Nezvanično FTV saznaje i da je bilo pokušaja glasanja s tuđim dokumentima. Na glasačkim mjestima nisu zabilježene veće gužve. Mnogi od građana vjeruju u promjene i zato su, kazali su za FTV, i izašli na izbore. Ako ne zbog sebe, onda, poručju, zbog mladosti koja treba stabilniju i prosperitetniju zemlju. No, ima i onih koji ne vjeruju da su promjene moguće.

U Mostaru je glasao član Centralne izborne komisije BiH Ahmet Šantić. I on je pozvao na masovni izlazak na izbore, jer se jedino tako promjene mogu i dogoditi.

“Mislimo da bi izbori trebali proteći u redu. Naravno, nikad ne možemo predvidjeti sve ono što se eventualno može dogoditi. Što se tiče CIK-a BiH, mi smo zaista poduzeli sve da izborni dan prođe onako kako smo ga mi zamislili i da zaista bude praznik demokratije”, kazao je Šantić.

Birališta će biti zatvorena u 19 sati, osim na tri mjesta gdje će zbog kašnjenja pri otvaranju glasanje biti produženo desetak minuta, prenosi federalna.ba.

(StarMo)