Naslovnica Mostar Trening kamp biciklističke reprezentacije BiH u Mostaru

Trening kamp biciklističke reprezentacije BiH u Mostaru

309
foto arhiva

Mostar — Prvi trening kamp reprezentacije BiH u organizaciji Biciklističkog saveza BiH održat će se od 24. do 28. marta u Mostaru i Hercegovini, a okupit će oko pedesetak biciklista iz cijele zemlje.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić istakao je kako je jedna od strateških grana razvoja Grada Mostara upravo ova turistička priča.

– Grad Mostar ima dosta veliku ponudu, oko 2000 kilometara biciklističkih staza, i iznimno smo ponosni što ovako nešto imamo priliku ugostiti. Grad Mostar će ovaj projekt podržati i u budućnosti – kazao je gradonačelnik.

Podršku projektu obećao je i predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara Senad Kevelj koji je kazao kako je biciklistički kamp još jedna odlična prilika da se promovira Mostar i Hercegovina te da uopšte ne sumnja da će ovaj pilot projekt biti jedna uspješna priča koja će preći u nešto tradicionalno.

Riječ je o pilot projektu koji ima za cilj da u Hercegovinu tokom vansezonskog perioda privuče profesionalne sportaše iz cijelog svijeta i na taj način produži sezonu u toj regiji koja u zimskom periodu ima povoljnije klimatske uslove za biciklizam, a ima i kompletnu cikloturističku ponudu koju bi biciklisti mogli koristiti, rečeno je na konferenciji za novinare.

– Ponosan sam što u Mostaru počinjemo jedan izvrstan projekat i u narednom periodu cijela reprezentacija BiH boravit će i trenirati u Hercegovini. Cilj nam je da privučemo bicikliste iz cijelog svijeta, profesionalne sportaše, u Mostar i Hercegovinu, da ovdje dođu, treniraju i borave dva ili tri mjeseca u zimskom periodu – kazao je predsjednik Biciklističkog saveza BiH Toni Zorić.