Naslovnica Sport Trener Zrinjskog: Bićemo bolji u proljetnom dijelu sezone

Trener Zrinjskog: Bićemo bolji u proljetnom dijelu sezone

372
foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Trener fudbalera Zrinjskog Mladen Žižović kazao je da je zadovoljan obavljenim pripremama, istakavši kako je uvjeren da će ekipa pružati bolje partije u odnosu na prvi dio sezone.

“U zimskom prelaznom roku, što je možda malo netipično za Zrinjski, dosta smo mijenjali, a samim tim promjenama stavili smo do znanja da nismo bili zadovoljni ostvarenim rezultatima i igrama u protekloj polusezoni. Pokušat ćemo to ispraviti te kroz dobru igru i kontinuiran rad doći do rezultata koji će zadovoljiti ambicije kluba”, kazao je Žižović na konferenciji za novinare uoči nastavka takmičenja u Premijer ligi BiH.

“Plemići” u prvom kolu proljetnog dijela sezone u nedjelju gostuju kod Čelika, ekipe koja je u zimskoj pauzi doživjela potpunu rekonstrukciju.

“Ekipa Čelika doživjela je brojne promjene. Moramo znati da su to igrači koji su itekako iskusni, tu je sedam-osam igrača koji su dugi niz godina u ovoj ligi, imaju zavidne karijere i koji se znaju nositi s pritiskom. Među njima su Pavlović, Salčinović, Bajraktarević, Zlatković, Zeljković, tako da nas sigurno očekuje zahtjevna utakmica”, istakao je strateg “Plemića”, prenose bh. mediji.

Komentirajući očekivanja u proljetnom dijelu sezone u koji Zrinjski ulazi na petom mjestu s pet bodova zaostatka za vodećim Sarajevom, Žižović je ustvrdio kako ima ekipu koja se može nositi sa svima, dodavši kako je uvjeren da će Zrinjski igrati bolje u odnosu na jesenji dio sezone.

“Ne bih želio da opet upadnemo u zamku da je Zrinjski favorit za titulu. Mi ćemo pokušati to ostvariti, ali moramo biti svjesni da su četiri ekipe ispred nas u prednosti. Ono što imamo je ekipa koja stoji čvrsto na zemlji čega je, možda, ljetos nedostajalo. Oni su pokazalo da kada su na sto posto mogu dobiti bili koga. Što se tiče odnosa prema radu, tu ćemo podići ljestvicu, jer smatram da se samo takvim pristupom može doći do rezultata koji ovaj klub zaslužuje”, poručio je Žižović.

(StarMo)