Naslovnica BiH Trebinje: Policija apeluje na građane…

Trebinje: Policija apeluje na građane…

115
foto: RSE; arhiva - ilustracija

Trebinje — Iz Policijske uprave Trebinje apelovali su na sve građane da preduzmu dodatni oprez prilikom paljenja vatre s obzirom da trenutne vremenske prilike pogoduju nekontrolisanom širenju vatre.

Iz ove policijske uprave apelovali su na građane i da obrate pažnju na sve druge okolnosti koje mogu uticati na nekontrolisano širenje vatre i da vatru ni u kom trenutku ne ostavljaju bez nadzora.

“Zakon o zaštiti od požara iz novembra 2019. godine, kao jednu od mjera zaštite od požara zabranjuje paljenje korova i drugog poljoprivrednog otpada bez prethodnog obavještenja vatrogasno-spasilačke jedinice”, podsjećaju u saopštenju, prenosi BHRT.

Dodaje se da isti zakon propisuje i novčane kazne od 100 do 1.000 KM za ona fizička lica koja pale korov i drugi poljoprivredni otpad bez obavještavanja vatrogasno-spasilačke jedinice, kao i ukoliko ne preduzme sve potrebne mjere i radnje s ciljem sprečavanja širenja vatre.

“Oni koji ne preduzmu mjere predostrožnosti prilikom paljenja vatre, te izazovu materijalnu štetu Policijska uprava Trebinje će sankcionisati u skladu sa važećim zakonskim propisima”, ističe se u saopštenju.

(StarMo)