Naslovnica BiH Trebinje: Petero novozaraženih u dobrom stanju

Trebinje: Petero novozaraženih u dobrom stanju

215
foto: arhiva - ilustracija

Trebinje — Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić najavio je danas da će biti urađeno testiranje svih onih koji su bili u kontaktu sa petero novozaraženih Trebinjaca, čije je trenutno zdravstveno stanje dobro i koji nemaju simptome virusa korona.

Nakon sastanka Štaba za vanredne situacije, rekao je da nema razloga za paniku, pozivajući sugrađane da poštuju preventivne mjere nadležnih.

“Moramo da počnemo da razmišljamo kao da smo svi zaraženi, da smanjimo kontakte, nosimo rukavice i masku, a da naši najstariji sugrađani ostanu kod kuće”, naveo je Ćurić i ponovio da su sve preduzete preventivne mjere i virusa „nije bilo“ gotovo 40 dana od njegovog prvog evidentranja na području Republike Srpske, prenose bh. mediji.

Direktorica trebinjske bolnice Ljubica Miljanović kazala je da su u toj zdravstvenoj ustanovi smještena dva pacijenta, čije je zdravstveno stanje stabilno.

Drugi pacijent iz tog grada je supruga prvooboljelog.

“Prvooboljeli je bio na liječenju u Banjoj Luci. Međutim, za tu kliniku važi da u njoj nema zaraženih virusom korona”, navela je Miljanović.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Siniša Laketa kazao je da će i u narednom periodu biti pojačana kontrola svih vozila i vozača, lica i rješenja izdatih od nadležnih organa i institucija.

Na području istočne Hercegovine registrovano je sedam slučajeva infekcije novim virusom korona.

(StarMo)