Naslovnica BiH Traži se pritvor za dilere

Traži se pritvor za dilere

327
foto arhiva

Banja Luka — Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za pet osoba uhapšenih u akciji „Kavez“, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Radi se o Savi Čoliću (1988.), Draganu Narančiću (1993.) te Lori Glušici (1999.) i Radovanu Stankoviću (1971.), iz Banje Luke te Vinku Đuriću (1988.) iz Doboja, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Oni su, od augusta 2019. do februara ove godine, posredovali u prodaji i kupovini opojne droge te neovlašteno stavljali u promet heroin, marihuanu, spid i druge supstance, korisnicima na području Grada Banja Luka.

Lišeni su slobode u okviru višemjesečne zajedničke akcije Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS, te policijskih uprava Banja Luka, Zvornik, Doboj i Bijeljina.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog opasnosti od bjekstva, postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

(StarMo)