Naslovnica BiH Traže odštetu od Dragičevića

Traže odštetu od Dragičevića

245
Davor Dragičević

Banja Luka — Trojica visokih policijskih zvaničnika bh. entiteta Republika Srpska zatražili su zajedničkom tužbom po 8.000 maraka (4.000 eura) odštete od Davora Dragičevića, oca preminulog 21-godišnjeg mladića Davida. Okolnosti pod kojima je David Dragičević izgubio život 2018. godine nisu rasvijetljene, a roditelji optužuju nadležne za nedostatke u istrazi.

Podnosioci tužbe zbog klevete protiv Dragičevića su: Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), Darko Ćulum, bivši direktor policije RS koji je sada direktor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), i Darko Ilić bivši načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet u entitetskom MUP-u, koji je sada na funkciji savjetnika ministra Lukača.

Dragan Tolimir, advokat Dragičevića, u izjavi za Radio Slobodna Evropa (RSE), rekao je da je pred sudom iznio svoje dokaze, a da su tužioci tražili odgodu pripremnog ročišta za februar.

Kako stoji u tužbi njih trojica traže nadoknadu štete “radi pretrpljenih duševnih bolova nastalih usljed povreda ugleda i časti zbog klevete iznesene u javnosti”.

Zahtjev je iznesen na pripremnom ročištu pred Osnovnim sudom u Banjoj Luci u utorak 24. novembra 2020. godine, po tužbi podnesenoj još 7. juna 2018. protiv Davora Dragičevića.

(StarMo)