Naslovnica Sport “Transferi od stotine miliona nisu realnost”

“Transferi od stotine miliona nisu realnost”

447
foto: arhiva - ilustracija

London — Izvršni potpredsjednik Mnachester Uniteda Ed Woodward izjavio je da špekulacije o transferima teškim “stotine miliona funti ovog ljeta” ignoriraju “realnost s kojom se suočava sport” zbog pandemije koronavirusa.

Manchester United je dovođen u vezu sa prelaskom napadača Tottenhama Harry Kanea za oko 200 miliona funti, kao i sa trošenjem daljnjih 130 miliona funti na krilnog napadača Borussije Dortmund Jadona Sanchoa.

“Niko ne bi trebao imati bilo kakvih iluzija o razmjerama izazova s kojima se suočava svako u fudbalu i nijednom klubu možda neće biti situacija kao prije, uključujući i nas, na tržištu transfera ovog ljeta”, rekao je Woodward u uvodnom obraćanju na forumu navijača Manchester Uniteda, prenosi BBC.

“Kao i uvijek, naš prioritet je uspjeh ekipe, ali nama treba vizija uticaja na cijeli fudbal, uključujući vremenske okvire prelaznog roka, te šira finansijska slika, prije nego što budemo mogli razgovarati o povratku u normalnost”, dodao je Woodward.

BBC podsjeća da su pod znakom pitanja milijarde funti od TV prava ako ne bude obnove takmičenja u skoroj budućnosti, a većina fudbalskih zvaničnika predviđa da će početak, kada do njega na kraju dođe, biti bez gledalaca na tribinama.

(StarMo)