Naslovnica Politika Topić odgovorila Dodiku: Vlast optužuje i etiketira sve koji drugačije misle

Topić odgovorila Dodiku: Vlast optužuje i etiketira sve koji drugačije misle

458
Tanja Topić

Banja Luka — Dodikovi napadi na opoziciju da je izdajnička su zapravo kontinuitet u politici vladajuće stranke u Republici Srpskoj. Opozicija je već odavno etiketirana kao izdajnička – kazala je analitičarka Tanja Topić za RSE.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik, ranije je izjavio kako je Tanja Topić, analitičarka iz Banja Luke, “dokazani agent njemačkog BND, koga plaćaju preko njene nevladine organizacije”.

– Narod u mom kraju zna da je u funkciji njemačkih obavještajnih struktura, a zna se šta su Nijemci ovdje radili i kako su prolazili oni koji su bili kvislinzi. Ona je dokazani kvisling – istakao je Dodik.

Nakon ovih Dodikovih riječi i ocjena Tanja Topić je kazala da je “licemjerno da se neki optužuju za koketiranje sa Strankom demokratske akcije sa kojom je zapravo Savez nezavisnih socijaldemokrata u nekoj vrsti partnerstva na državnom nivou”.

– To se stalno ponavlja. Optužuju se i etiketiraju svi oni koji ne misle isto kao vlast – kazala je banjalučka analitičarka Tanja Topić u jednom od posljednjih gostovanja u programu Radija Slobodne Evrope (RSE).

Dodaje i kako “često naglašava da u Republici Srpskoj vrlo teško može doći na vlast neko ko nema blagoslov zvaničnog Beograda”.

– Ne bih rekla da taj uticaj ide samo kroz javne poruke koje šalju funkcioneri – on ide i drugim kanalima – kazala je, između ostalog, Tanja Topić.

 

(StarMo)