Naslovnica Život “Toma” rasprodan u Mostaru…

“Toma” rasprodan u Mostaru…

175
Toma Zdravković

Mostar — Mostarski Open Air program Sarajevo Film Festivala završit će večeras projekcijom igranog filma Dragana Bjelogrlića “Toma” na trgu Tržnog centra Plaza.

Scenarij potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević. U filmu glume Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak i Mirjana Karanović.

Film “Toma” je impresionistički portret pjevača narodne muzike Tome Zdravkovića, koji prikazuje same početke njegove karijere, vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirirale, kao i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Po riječima voditeljice programa SFF-a u Mostaru Ines Radić, u okviru mostarskog Open Air programa prikazano je sedam filmova.

– Jako smo zadovoljni posjetom. Projekcije su uglavnom bile rasprodane, a program ćemo završiti večeras filmom “Toma” koji je također rasprodan. Cilja nam je da i sljedeće godine imamo Sarajevo film Festivalu u Mostaru. Nadamo se da će nas korona zaobići i da ćemo sljedeće godine imati veći i bogatiji program – kazala je Radić.

 

(StarMo)