Naslovnica BiH “To nisu naši aktivisti!”

“To nisu naši aktivisti!”

353

Sarajevo — “S obzirom na veliki broj dojava koje smo u posljednjih nekoliko dana dobili, dužni smo ponovo obavijestiti javnost da ulicama Sarajeva nekoliko prevaranata pokušava uzeti novac od građana na račun organizacije Pomozi.ba”, saopćeno je to iz humanitarne organizacije Pomozi.ba, prenosi novinska agencija Patria.

„Prema informacijama koje smo dobili, postoje osobe koje se lažno predstavljaju aktivistima humanitarne organizacije Pomozi.ba, te u ugostiteljskim objektima i na ulicama navodno prikupljaju novac za oboljelu djecu. Neki čak nose lažne iskaznice i kase sa natpisima Pomozi.ba.

Moramo još jednom naglasiti da to nisu naši aktivisti! Uposlenici i volonteri humanitarne organizacije Pomozi.ba ne prikupljaju novac na taj način za bilo kakve humanitarne akcije. Svi projekti, aktivnosti i apeli koje pokrenemo su transparentni i mogu se pronaći na našoj web i Facebook stranici.“

Iz humanitarne organizacije Pomozi.ba mole sve građane da ako uoče ljude koji na ovaj način traže novac da jave u organizaciju gdje se takve osobe tačno nalaze i da ih pokušaju uslikati kako bi konkretne informacije i dokaze proslijedili policiji.

(StarMo)