Naslovnica Život TK: Jedna od najobimnijih akcija protiv kriminala

TK: Jedna od najobimnijih akcija protiv kriminala

339

Tuzla — Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona proveli su jednu od najopsežnijih akcija u borbi protiv organiziranog kriminala u kojoj je uhapšeno 13 osoba.

Direktor Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona Dževad Korman potvrdio je novinarima na pres-konferenciji da je među uhapšenima i Beriz Kabilović te da je ova akcija provedena u okviru višemjesečne istrage pod nadzorom Tužilaštva Tuzlanskog kantona.

“Na više od pedeset lokacija su izvršeni pretresi, ali jedan broj osoba od ovih 13 nije u pritvoru iz razloga što se ne nalaze na području BiH. Oni su u proteklom periodu na području Živinica, Tuzle, Kalesije, Banovića počinili krivična djela organiziranog kriminala koja se tiču krivičnih djela ubistva, iznude, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljeno držanje naoružanja, pripremanje krivičnih djela, pranje novca”, rekao je Korman.

Prilikom pretresa oduzeti su mobilni aparati, telefonske kartice, prijenosni uređaji, laptopi, računari, određena količina opojne droge, novac, bankovne kartice, dokumentacija, dvadeset motornih vozila, kao i niz drugih predmeta koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem određenih krivičnih djela.

Svi uhapšeni u ovoj akciji uz izvještaj će biti predati u nadležnost Tužilaštva TK na dalje postupanje.

Direktor Uprave policije istakao je da se radi o organiziranoj grupi koja je, kako kaže, vladala Tuzlom.

“Sedam mjeseci mi provodimo aktivnosti kako bismo sve to zadokumentovali”, naveo je, prenosi federalna.ba, pozivajući se na agenciju Fena.

(StarMo)