Naslovnica BiH Tijelo nestalog policajca pronađeno u šumi

Tijelo nestalog policajca pronađeno u šumi

515
foto: gss.ba

Bugojno — Pripadnici gorskih službi spašavanja pronašli su u srijedu uveče u 21.00, u šumi iznad sela Garačići kod Bugojna, tijelo nestale osobe inicijala S.L.

Kako podsjećaju iz GSS-a, 62 gorska spasioca iz 12 stanica GSS-a iz BiH obučena za izvođenje kompleksnih operacija potrage i spašavanja pridružili su se juče potražnoj akciji koja je pokrenuta za nestalim sudskim policajcem Senijadom Lakačom (46) iz Bugojna.

U akciji je uz gorske spasioce bilo angažirano i 25 pripadnika Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK-a, policijskih službenika PU i PS Bugojno, mještani i porodica.

Nestanak Senijada Lakače prijavljen je 27. oktobra u 17:40 sati. Lakača je zadnji put viđen u srijedu oko 13 sati na lokalitetu Garačići nedaleko od mjesta stanovanja.

Tijelo nestalog Senijada pronađeno je u 21 sat. Na mjestu pronalaska policijski službenici koji obavljaju uviđaj nakon kojeg će pripadnici GSS Bugojno evakuirati tijelo iz teško pristupačnog područja, javili su sinoć bh. portali, pozivajući se na Fenu.

(StarMo)