Naslovnica Život The Times: Biden ima 85 posto šansi da pobijedi Trumpa

The Times: Biden ima 85 posto šansi da pobijedi Trumpa

348
Joe Biden

London — Ured britanskog premijera zatražio je od ministara da uspostave odnose s demokratskim kandidatom Joeom Bidenom, za kojeg smatra da “ima veće šanse za pobjedu na izborima nego Donald Trump”.

O tome je javio i britanski list The Times, koji navodi da su ispitivanja privatnih anketa i kompjuterski modeli u septembru dali šanse veće od 70 posto da će Biden pobijediti sa više glasova, te da su Trump i njegova stranka na putu do ostvare istorijski trostruki poraz nakon kojeg će demokrati preuzeti kontrolu nad Bijelom kućom, Senatom i Zastupničkim domom.

List dodaje da su podaci predani britanskom premijeru Borisu Johnsonu ovog vikenda davali 85 posto šansi Bidenovoj pobjedi nad Trumpom, što je povećanje od 15 posto u odnosu na ranija predviđanja.

Britanski list također navodi da je britanski ministar vanjskih poslova Dominic Raab nedavno posjetio Sjedinjene Američke Države i sastao se s Nancy Pelosi, predsjednicom Zastupničkog doma, i drugim ličnostima u Kongresu. Također je razgovarao s Chrisom Coonsom, najbližom osobom Bidenu u Senatu, kao i Richardom Nealom, kongresmenom koji se smatra “moćnim posrednikom na Capitol Hillu”.

(StarMo)