Naslovnica Region Thaci: To su izmišljotine i optužbe diktature Miloševića i države Srbije

Thaci: To su izmišljotine i optužbe diktature Miloševića i države Srbije

277
Hashim Thaci

Priština — Predsjednik Kosova Hashim Thaci po povratku iz Haga na Kosovo izjavio je da u potpunosti poštuje proces rasvjetljavanja istine do samog kraja i njegove uloge u oslobodilačkoj borbi za slobodu i nezavisnost.

Thaci je od ponedjeljka do četvrtka bio na ispitivanje na poziv Specijalizovanog tužilaštva u Hagu, nakon što je protiv njega podnesena optužnica na razmatranje koja ga tereti za ratne zločine.

Kako je izjavio u video poruci u subotu uveče “ovo je nastavak, dug 21 godinu, optužbi, kleveta i izmišljotina protiv Oslobodilačke vojske Kosova i nastojanja naroda Kosova da se izbori za slobodu i državu”, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Tači je istakao da je uloga OVK za slobodu nezamjenjiva i ponovio da je imao čast da se borbi za nezavisnost Kosova.

“To su optužbe protiv mene i našeg zajedničkog rata sa SAD-om, NATO-om, Evropskom unijom i drugim prijateljskim zemljama, za oslobađanje naroda Kosova od fašističke diktature Slobodana Milošević i države Srbije”, rekao je Tači.

On je podsjetio da je obavio svoju građansku i institucionalnu dužnost da se pojavi pred tužiocima Specijalizovanih vijeća u Hagu.

(StarMo)