Naslovnica Politika Teške optužbe iz SDP BiH: “Proširena lopovska koalicija u HNK”

Teške optužbe iz SDP BiH: “Proširena lopovska koalicija u HNK”

545

Mostar – Iz SDP BiH HNK tvrde u saopštenju za javnost da su “obradovani viješću koju su ponosno iz SDA objavili da su konačno javno sa NES-om (odnosno bivšim članovima SBB-a), nakon Mostara, potpisali, formalizirali i proširili lopovsku koaliciju na nivo HNK”.

Ovim potezom padaju sve maske i bezočne laži koje su do sada iz ove prikrivane koalicije trpjeli svi građani u Mostaru i Hercegovini – naglašavaju iz SDP BiH HNK. dalje dodaju:

“Kao nagrada za prljavo odrađeni posao u Mostaru sada je potpisan i formalni ulazak NES-a u Vladu HNK zajedno sa HDZ-om, čime ovaj opskurni politički projekt ostaje ono što je i bio – obični satelit i izvršitelj prljavih poslova za SDA”.

SDP BiH HNK optužuje SDA i NES za kako tvrde “bezočne krađe na mostarskim izborima”, te da je na taj način “očigledno uspostavljen jasan sistem zaštite organizatora mostarskih izbornih krađa kao i njihovog nagrađivanja kroz zapošljavanja u Gradu Mostaru kao i u državnim poduzećima, a sada se isti princip provodi i na nivou HNK”.

Krajnji cilj je nakon mostarskih, “nekažnjeno ogranizirati izbornu pljačku i 2022. godine” – naglašavaju iz SDP BiH HNK, uz opasku kako “neće dopustiti da se isti scenarij lopovluka, krađe i izbornog inženjeringa dogodi i 2022. godine”.

(StarMo)