Naslovnica Region Teška nesreća, četvero mrtvih

Teška nesreća, četvero mrtvih

739
foto: ilustracija

Zagreb — U Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave brodsko-posavske noćas u 3.12 sati zaprimljena je dojava o saobraćajnoj nesreći na autoputu A3, na sjevernoj strani u blizini Okučana, prenijeli su jutros hrvatski mediji.

Policijski službenici su odmah upućeni na mjesto događaja, gdje su potvrdili istinitost dojave te utvrdili da se prevrnulo teretno vozilo nacionalnih registarskih oznaka Republike Srbije. Prema prvim potvrđenim informacijama četiri osobe su smrtno stradale, dok je više osoba povrijeđeno.

U 4.10 sati, policijski službenici su privremeno zatvorili saobraćaj na sjevernoj kolovoznoj traci autoputa, te potom u 5.20 sati i na južnoj kolovoznoj traci autoputa, zbog mogućnosti prilaza vozilima hitnih službi i pružanja pomoći povrijeđenim osobama. Povrijeđene osobe su zbrinute u bolnici u Novoj Gradiški, Slavonskom Brodu i Pakracu.

U toku je osiguranje mjesta događaja i obavljanje uviđaja u saradnji s Općinskim državnim tužilaštvom, a kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti pod kojima se dogodila saobraćajna nesreća te identitet stradalih i povrijeđenih osoba koje su se prema prvim informacijama nalazile u tovarnom prostoru teretnog vozila. Nakon obavljenog uviđaja, Policijska uprava brodsko-posavska izvijestit će javnost o svemu utvrđenom, poručili su iz policije.

Hrvatski mediji su javili i kako su stradale osobe migranti, koji su se krili u kamionu.

(StarMo)