Naslovnica Mostar Temim: Hercegovina spremna za turizam – Čeka se odluka Vijeća ministara

Temim: Hercegovina spremna za turizam – Čeka se odluka Vijeća ministara

150
Semir Temim

Mostar — – Hercegovina je bila turistička destinacija koja je bila posjećena tokom cijele godine. U 2019. smo imali top sezonu skoro 10 mjeseci. U 2020. godini koju je obilježila pandemija gubici su bili veći od 85 posto u odnosu na 2019. Očekujemo i nadamo se da će ova sezona biti bolja, obzirom na broj vakcinisanih širom svijeta, posebno u Evropi – kaže za faktor.ba Semir Temim, zamjenik direktora Turističke zajednice HNK.

Kaže da je “Hercegovina spremna za dolazak turista za koje su priredili i veliki broj novih sadržaja”.

– Sve što smo radili okrenuli smo ka tome da se privuku turisti, a po pitanju toga radit ćemo reklamne kampanje u zemlji, ali i van njenin granica. Imamo veliki broj sadržaja koji će turiste što duže zadržati na našim prostorima. Mostar i Hercegovina su već odavno prestali biti samo prolazna destinacija. U Mostaru i njegovoj široj okolini, u posljednjih 15-tak godina se izgradilo mnogo hotela, motela, privatnih pansiona, i to je podatak koji pokazuje da je Mostar odavno prestao biti turistička destinacija na jedan dan – tvrdi Temim.

Dodaje i da će tradicionalni skokovi s Starog mosta sigurno , kao i uvijek, dovesti brojne turiste u Mostar, a posebno Red Bull svjetsko prvenstvo u skokovima sa Starog mosta.

Nadamo se i da će Vijeće ministara donijeti odluke u korist nas koji se bavimo turizmom, a to je da se svim turistima koji žele doći u našu zemlju omogući što lakši ulazak, a isto tako da se na graničnim prelazima smanji zadržavanje – naglašava Temim.

(StarMo)