Naslovnica BiH Tegeltija, Nelson i o prioritetima Vijeća ministara BiH

Tegeltija, Nelson i o prioritetima Vijeća ministara BiH

445

Sarajevo — Predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Ericom Nelsonom, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

Predsjedavajući Tegeltija i ambasador Nelson razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i regionu, te o mogućnostima unapređenja saradnje dviju zemalja.

Ovom prilikom predsjedavajući Tegeltija upoznao je ambasadora Nelsona da su prioriteti u radu novoformiranog Vijeća ministara nastavak provođenja ekonomsko-socijalnih reformi koje za cilj imaju poboljšanje poslovnog i privrednog ambijenta, kao i životnog standarda građana, te nastavak evropskih integracija uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH.

Tokom sastanka sagovornici su iskazali zajednički stav o neophodnosti usvajanja budžeta institucija BiH za 2020. do kraja prvog kvartala tekuće godine.

Ovom prilikom predsjedavajući Vijeća ministara je naglasio da će budžetom biti obezbijeđeno dovoljno sredstava za nesmetano funkcioniranje svih institucija koje se finansiraju iz budžeta BiH.

Sagovornici su zajednički ocijenili i da je dosadašnja saradnja dviju zemalja bila dobra, te izrazili očekivanje da će ona biti nastavljena i u narednom periodu, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH.

(StarMo)