Naslovnica BiH Tegeltija ima “objašenjenje” zašto je sazvao Vijeće ministara…

Tegeltija ima “objašenjenje” zašto je sazvao Vijeće ministara…

104
Zoran Tegeltija

Sarajevo — Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, izjavio je Srni da bi neusvajanje odluke o privremenom finansiranju zajedničkih institucija dovelo do situacije da budžet zajedničkih institucija bude u velikom suficitu, a budžet Republike Srpske opterećen sa dodatnih 70 miliona KM koji je već uplaćen u zajedničke institucije.

Upitan da prokomentariše tvrdnje opozicije da su Vijeće ministara i ministri iz RS usvajanjem odluke o privremenom finansiranju prekršili zaključke Narodne skupštine Republike Srpske, Tegeltija je rekao da ministri iz Republike Srpske i on lično nikada neće prekršiti zaključke Narodne skupštine i da će se uvijek ponašati u skladu s njima.

On je podsjetio i da su za odluku glasali svi ministri iz Republike Srpske, uključujući i ministra Miloša Lučića iz DNS koji je opozicija.

“Vijeće ministara još od 23. jula ne zakazuje sjednice niti donosi odluke, a zaključcima parlamenta Republike Srpske, između ostalog, definisano je da se mogu donositi samo one odluke koje su u interesu ovog entiteta. Jedna od tih odluka koja je apsolutno u interesu Republike Srpske jeste odluka o privremenom finansiranju koju smo jučer usvojili”, istakao je Tegeltija.

 

(StarMo)