Naslovnica BiH Tarčin: SIPA mu našla 46 kg eksploziva!

Tarčin: SIPA mu našla 46 kg eksploziva!

596
foto arhiva

Tarčin — Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u srijedu uvečer na području Kantona Sarajevo (KS), u mjestu Tarčin, lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo – nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici SIPA-e pretresli su putničko motorno vozilo kojim je upravljao osumnjičeni i tom prilikom u prtljažniku tog vozila otkrili i privremeno oduzeli 26 komada vojnog eksploziva težine po pola kilograma, 100 komada vojnog eksploziva težine po 200 grama i 130 komada vojnog eksploziva težine po 100 grama.

Istovremeno, privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo te mobilni telefon.

U nastavku aktivnosti, policijski službenici SIPA-e danas su u Tuzli pretresli i stambeni objekat koji koristi osumnjičena osoba.

Osumnjičena osoba trenutno se nalazi u prostorijama SIPA-e i nad njom je u toku kriminalistička obrada nakon čega će u zakonskom roku, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, biti predata u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo, saopćeno je iz SIPA-e.


 

(StarMo)