Naslovnica Sport Takmičenje u snazi: Veliki interes za Mostar Open

Takmičenje u snazi: Veliki interes za Mostar Open

254

Mostar — U toku je veliko interesovanje za međunarodno takmičenje u snazi, planirano za 2. august ove godine, koje će se u organizaciji bh. ogranka internacionalne WFF body building i fitness federacije održati u Mostaru.

To je za portal StarMo potvrđeno iz Body building kluba (BBK) “Mo klub” iz Mostara, u čijoj će se teretani, u mostarskom naselju Zalik, održati to prestižno takmičenje, na kojem se očekuje i dolazak nekoliko “zvučnih” imena sa regionalne i svjetske scene body buildinga i srodnih disciplina.

“Već neko vrijeme nam se u velikom broju javljaju takmičari iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, ali i regiona”, kazali su iz BBK “Mo klub” Mostar. Svi koji na kraju budu nastupili na takmičenju u snazi, nadmetat će se u disciplinama “Dead lift”, “Bench press”, “Arm wrestling”, te “Vratilo razboj”, dodali su organizatori.

Koliki broj takmičara će nastupiti, još se ne može reći, s obzirom na to da su prijave još uvijek u toku. To se odnosi i na pripreme u BBK “Mo klub” Mostar, koji najavljuje da će, kao i do sada kada je riječ o događajima koje su organizovali, osigurati vrhunske uslove za sve takmičare.

“Jedan vid podrške ovom takmičenju u našem gradu dao je Sportski savez Grada Mostara, na čelu sa predsjednikom Senadom Keveljom”, dodaju iz mostarskog BBK “Mo kluba”.

Najavljuju i dolazak nekih od vodećih imena iz svijeta body buildinga i sličnih disciplina. Tako se očekuje da poseban gost tokom Mostar Open takmičenja bude Petar Čelik, pionir body buildinga na prostorima bivše Jugoslavije. Takođe je najavljen i dolazak Sejfe Šehovića, svjetskog šampiona upravo u disciplini “Dead lift”, koji je ujedno i ambasador sporta BiH. Iz BBK “Mo klub” Mostar podsjećaju da je Šehović u martu ove godine na takmičenju ‘Arnold Classic” u kategoriji masters osvojio 1. mjesto.

(StarMo)