Naslovnica Sport Takmičenje u snazi: Odgođen “Mostar Open”

Takmičenje u snazi: Odgođen “Mostar Open”

1348
čelnici BBK "Mo klub" Mostar - Elma i Elvedin Škaljić; foto: arhiva - ilustracija

Mostar — Takmičenje u snazi “Mostar Open”, koje je bilo najavljeno za 22. mart ove godine je odgođeno, objavili su organizatori iz Body building kluba (BBK) “Mo klub” Mostar, te bh. ogranka međunarodne federacije WFF.

“Takmičenje u snazi se pomjera sedam dana zbog vanredne situacije. Takmičenje bi se trebalo održati 29. marta”, saopšteno je na Facebooku iz mostarskog BBK-a. Iz kluba su podsjetili i na odluku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanskog kantona u vezi sa održavanjem sportskih događaja, nakon preduzetih mjera u borbi protiv širenja koronavirusa.

Podsjetimo, navedeno Ministarstvo je – pozivajući se na naredbu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite HNK – objavilo kako se obustavlja nastavni proces od petka, 13. 03. 2020. godine u svim osnovnim, srednjim i visokoškolskim ustanovama, kao i rad dječijih vrtića na period od najmanje 15 dana. Naredbom se obustavlja i održavanje kulturnih i sportskih događaja i treninga na nivou Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Iz BBK “Mo klub” Mostar su za portal “StarMo” kazali da će konačna odluka o datumu održavanja takmičenja u snazi biti donesena u skladu sa procjenom epidemiološke situacije u HNK, odnosno u skladu sa odlukama Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK-a, a slijedom naredbi Kriznog štaba HNK-a.

Kako smo ranije objavili, takmičenje “Mostar Open”, pored velikog broja takmičara u snazi iz cijele regije, očekuje se da okupi i posebne goste – imena iz ovog sporta poznata širom svijeta. Tu je čuveni Petar Čelik, pionir body buildinga u bivšoj Jugoslaviji, kao i Nusret Nuna Čustović, nekadašnji jugoslavenski šampion, učesnik na brojnim takmičenjima širom svijeta. U Mostaru se, kada datum održavabnja bude potvrđen, očekuje dolazak i Sejfe Šehovića, čovjek koji i dan-danas u takmičenjima u snazi bilježi izvanredne rezultate.

(StarMo)