Naslovnica Izdvojeno Tadić: Vučić kao Gebels – Trgovac je ljudskim dušama

Tadić: Vučić kao Gebels – Trgovac je ljudskim dušama

668
Boris Tadić

Beograd — Predsjednik Socijaldemokratske stranke i nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da je aktuelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić javno govorio da je sljedbenik Maksa Vebera, dok je u potaji očigledno sanjao da bude nasljednik Jozefa Gebelsa, nazivajući ga “trgovcem ljudskim dušama”.

“Medjutim, za razliku od Gebelsa koji je zaista vještom i brutalnom propagandom tragično mijenjao političke stavove njemačkih gradjana, Vučić kao običan trgovac ljudskim dušama to čini bijedno potkupljujući čitave dijelove stanovništva strahom i ucjenjenom egzistencijom”, rekao je Tadić za list Danas.

Prema rijčima Tadića, Vučić “uzima novac od gradjana, a onda ih ucjenjuje da bi im vratio njihov novac i sve to potom prikazuje kao rezultat navodnih ekonomskih uspjeha njegovog režima, a sebe kao dobrotvora”.

“Time gradjane koji ga podržavaju uvodi u specifičnu vrstu političke prostitucije, pri čemu izmedju njega i makroa na ulici suštinski nema razlike u metodologiji. Tako da to više nije pitanje ni straha ni vjerovanja gradjana, a svakako ne ni vješte propagande, već gole trgovine dušama”, rekao je Tadić.

(StarMo)