Naslovnica Politika Tadić optužio Vučića za “politički marketing i samopromociju”

Tadić optužio Vučića za “politički marketing i samopromociju”

177
Boris tadić

Beograd — Bivši predsjednik Srbije i vođa oporbene Socijaldemokratske stranke Boris Tadić optužio je u petak aktualnog šefa države Aleksandara Vučića za “politički marketing i samopromociju” u pogledu odnosa prema Jasenovcu ocijenivši kako se Vučić ponaša kao da “istorija počinje od njega”.

“Nevejerojatno je do koje razine laži je Vučić spreman ići u zabrinjavajućoj potrebi da predstavi kako istorija počinje od njega. Ta potreba odavno nadilazi bilo kakvu marketinško-gebelsovsku potrebu i očigledno je duboko ukorijenjena u ličnoj ambiciji”, rekao je Tadić za list Danas, podsjećajući na Vučićevu izjavu kako je on “prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac”.

Vučić je u intervjuu prije dva dana za provladinu komercijalnu TV Pink, govoreći u kontekstu genocida u Srebrenici, koji on naziva “jezivim zločinom”, rekao kako razumije “mnoge strance zašto idu na spomen u Srebrenici”, ali da “nikako nije jasno zašto ne odu na spomen žrtvama u Jasenovcu”.

Tadić je istaknuo da je, kao predsjednik Srbije, prisustvovao komemorativnim skupovima i u Jasenovcu i Jadovnu, iako Vučić tvrdi za sebe da je on prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac, prenosi Hina.

Ta Vučićeva laž podsjeća na njegov čuveni pokušaj obmane da je prvi koji je sreo ruskog i kineskog predsjednika, istaknuo je Tadić.

(StarMo)