Naslovnica Sport Svjetski skakači ponovo u Mostaru

Svjetski skakači ponovo u Mostaru

212

Mostar — Šestu sezonu zaredom Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo dolazi u Mostar, gdje će najbolji svjetski skakači u vodu pokazati svoje vještine skakanjem sa Starog mosta s visina i od 27 metara.

Kako navode organizatori, Stari most je tri godine zaredom bio domaćin pretposljednje prvenstvene stanice, presudne tačke u kojoj pritisak skakaču može uništiti, ali i napraviti sezonu uspješnom.

U 2019. godini svoje titule u Mostaru osigurali su Gary Hunt i Rhiannan Iffland, dok je Constantin Popovici za savršen skok osvojio pet puta po deset bodova. Nakon što je Steven LoBue u 2018. godini propustio postolje, dopustio je britanskom rekorderu Huntu da se vrati u borbu za naslov prvaka, dok je 2017. godine Iffland zamalo izgubila krunu nakon što se povrijedila na zagrijavanju te tako ispala iz konkurencije.

Ljubitelji skokova u vodu još novih uzbuđenja mogu očekivati u subotu, 28. augusta, kada se Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo vraća u Mostar, ističu organizatori, prenijela je Fena.

(StarMo)