Naslovnica Region Švercali 312 kg marihuane iz Crne Gore u Hrvatsku

Švercali 312 kg marihuane iz Crne Gore u Hrvatsku

339
foto arhiva - ilustracija

Split — Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Uskok) u sastavu Državnog odvjetništva Republike Hrvatske je pred Županijskim sudom u Splitu podigao optužnicu protiv 40-godišnjaka i 34-godišnjaka koje tereti da su u sastavu zločinačkog udruženja organizirali krijumčarenje marihuane iz Crne Gore u Hrvatsku, pri čemu je zaplijenjeno više od 312 kilograma marihuane.

Droga je vrijedna najmanje 4,6 miliona kuna.

Optuženi su da su se od aprila do avgusta ove godine na području povezali s više zasad nepoznatih osoba iz Crne Gore radi nabave i krijumčarenja velikih količina marihuane i njene daljnje prodaje na ilegalnom tržištu u Hrvatskoj.

Nakon što je drugookrivljeni dogovorio nabavu i krijumčarenje marihuane preko Crne Gore u Hrvatsku, prvookrivljeni se autobusom, u vlasništvu tvrtke u čijem je suvlasništvu drugookrivljeni, odvezao u Crnu Goru

Tamo je 22. 08., između Risna i Kotora, od zasad troje nepoznatih osoba iz Crne Gore preuzeo 312,7 kilograma marihuane upakirane u 41 paket.

Potom se, radi prevoza kupljene droge iz Crne Gore u Hrvatsku, autobusom uputio prema mjestu Čibače u općini Župa Dubrovačka, gdje je drogu trebao preuzeti drugookrivljeni i dalje je prevesti do Zagreba.

No, istoga dana na malograničnom prijelazu Karasovići autobus su zaustavili policija i carina te u njemu pronašli spomenutu drogu vrijednu najmanje 4,6 miliona kuna.

(StarMo)