Naslovnica Život Švedska: Dvoje mrtvo na koncertu posvećenom grupi ABBA!

Švedska: Dvoje mrtvo na koncertu posvećenom grupi ABBA!

112

Upsala — Dvije osobe su nastradale, a jedna je povrijeđena nakon što je muškarac pao sa visine sedmog sprata u koncertnoj dvorani u Švedskoj tokom koncerta u čast grupe ABBA.

Oko 1.000 ljudi okupilo se sinoć u koncertnoj sali Upsala nedaleko od Stokholma na koncertu u čast grupe ABBA. Međutim, 30 minuta prije početka koncerta, jedan muškarac pao je sa visine sedmog sprata na foaje u prizemlju. On je pao na dvije osobe, pri čemu je poginuo, kao i jedna od osoba na koje je pao, saopštila je policija. Treća osoba je povrijeđena, ali nije u teškom stanju i prebačena je u bolnicu. Policija nije imenovala žrtve, ali se zna da je osoba koja je pala stara oko 80 godina, a drugi nastradali oko 60, javlja BBC.

“Primili smo poziv da je neko skočio ili pao sa velike visine”, rekao je portparol policije Magnus Janson Klarin agenciji AFP. On je naveo da policija radi na utvrđivanju okolnosti incidenta, dodajući da je prerano reći da li je riječ o krivičnom djelu. Koncertna dvorana je zatvorena. Incident se dogodio dok svi iščekuju objavljivanje novog albuma grupe ABBA prvi put nakon 40 godina.

(StarMo)