Naslovnica Mostar Svečano uručene nagrade “Nijaz Slipičević” za 2021. godinu

Svečano uručene nagrade “Nijaz Slipičević” za 2021. godinu

81

Mostar — Svečanost dodjele nagrada „Nijaz Slipičević“ 2021. održana je sinoć u mostarskom Centru za kulturu uz prijenos uživo preko Facebook stranice Fondacije Slipičević.

Prisutni su uživali u zabavnom programu koji je pratio svečanost dodjele nagrada – muzičkom duetu Elvedina Delića i Saše Đermanovića te scenskom nastupu Mostarskih mažoretkinja.

Prvu nagradu „Nijaz Slipičević“ osvojio je Jasmin Trnovac, kondicioni trener FK Velež i plivačice Lane Pudar, za dovođenje mostarskih sportista u formu da pronose slavu Mostara na najvišem nivou – u evropskim takmičenjima i na Olimpijskim igrama. Druga nagrada otišla je Elviru Šendri, mladom profesionalnom bokseru iz Mostara i reprezentativcu BiH sa rezultatima u olimpijskom boksu. Trećenagrađene su bile Mostarske mažoretkinje, višestruke državne prvakinje, pobjednice internacionalnih mažoret takmičenja i poznate ambasadorice grada Mostara u Evropi i svijetu za kontinuiran rad s mladim ljudima i postignute rezultate u proteklih 26 godina djelovanja.

Osnivač Fondacije Hari Slipičević naglasio je kako je Mostar grad talenata i kako bi se nagrade mogle dodjeljivati svaki mjesec, obzirom koliko je zaslužnih pojedinaca i kolektiva u gradu. Te podvukao da Fondacija nastavlja s radom i podrškom mladih ljudi i kolektiva koji ostvare zapažene rezultate.

I ove godine, dobitnike nagrade „Nijaz Slipičević“ odabrali su građani Mostara, putem glasanja na društvenim mrežama. Zabilježen je veliki interes građana Mostara koji su sa skoro 2200 glasova odabrali između šest nominiranih.

Fondacija Slipičević je sinoć, po treći put, dodijelila plaketu „Nijaz Slipičević“ kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Dobitnik plakete „Nijaz Slipičević“ za 2021. godinu bio je Salko Pezo, akademski slikar i istaknuti kulturni radnik, za dugogodišnji doprinos razvoju mostarske kulture.

(StarMo)